web statistics
Servicii ortodontice Timisoara | Inhalosedare copii

Cabinet Dentar pentru Copii Timisoara
Dr. Madalina Salehi

Ajuta copilul tau sa se bucure de un zambet frumos cu dintii aliniati!

Stim ca toti parintii doresc ca copiii lor sa aiba un zambet frumos si dintii drepti. De aceea tratamentul ortodontic asigurat de medicul specialist ortodont cu ajutorul aparatelor dentare mobile, functionale, fixe si invizibile este de cea mai buna calitate. Pentru a te convinge te invitam la o consultatie ortodontica in cadrul cabinetul nostru.

Citeste mai mult

Servicii si tratamente ortodontice Timisoara

Indreptarea sau corectarea danturii

Ortodontia trateaza problemele de malocluzie si malpozitie dentara (inchiderea sau ocluzia incorecta a celor doua arcade si pozitionarea incorecta a dintilor pe arcada)

Ce probleme rezolva ortodontia?

Ortodontia rezolva probleme legate de inghesuiri dentare, angrenaje inverse, rotatii dentare, dinti nealiniati pe arcade, etc. Malpozitiile dentare afecteaza si fizionomia, astfel incat tratamentul ortodontic este direct implicat in rezolvarea problemelor de estetica dentara cat si a celor functionale. Astfel, malpozitiile dentare pot afecta negativ articulatia temporo-mandibulara, pot provoca dureri la masticatie; alinierea dentara usureaza semnificativ igiena dentara, fiind redus astfel riscul de carie.

Cum se realizeaza deplasarea dentara?

Aceste obiective pot fi atinse cu ajutorul aparatelor ortodontice, care se impart in mai multe categorii: mobile, mobilizabile si fixe. Daca primele 2 tipuri se adreseaza copiilor pana la 12-14 ani si anomaliilor usoare, aparatele fixe sunt utilizate pentru o pozitionare perfecta a dintilor chiar si in cele mai dificile anomalii. Aparatele fixe utilizate in cabinetul nostru sunt pozitionate pe fata externa (vizibila) a dintilor si pot fi compuse din brackets metalici sau ceramici pentru un efect fizionomic cat mai placut. Vom oferi pacientilor nostri si posibilitatea alegerii unor aparate ortodontice fixe pozitionate pe fata interioara (dinspre limba) a dintilor, in acest caz aceste aparate fiind complet fizionomice.

Recomandari pentru purtatorii de aparat dentar fix:

Primele zile de dupa aplicarea aparatului dentar fix va recomandam urmatoarele:
1. Folositi ceara de protectie pe toate zonele aparatului care jeneaza buzele, obrajii sau limba. Daca tensiunea resimtita in prima zi este mare, puteti lua un antiinflamator sau un analgezic (Nurofen, Paracetamol) pentru a o reduce, respectand indicatiile medicului asupra dozei si frecventei; Folositi o alimentatie de consistenta mai redusa, in special in primele zile;Respectati indicatiile privind igiena aparatului si incercati ca ele sa devina in scurt timp o rutina( periaj orizontal pe zonele cu bracketuri si utilizare periutei interdentare, folosirea dusului bucal).
2. Evitati alimentele dure sau lipicioase ce pot deteriora aparatul (guma de mestecat, caramele, alune, fistic, covrigi, fructe tari etc).
3. Nu se va musca din nici un aliment folosind dintii din fata - alimentele se rup sau se taie in bucati si se mesteca pe dintii posteriori.
4. In unele etape de tratament este posibil ca medicul dvs sa va indice purtarea unor elastice. Respectati indicatiile privind modul de aplicare si numarul de ore de purtare zilnica!
5. Daca se desprinde un inel sau un bracket, acesta se va pastra, fiind repozitionat de catre medicul specialist ortodont la urmatorul control.
6. Capatul legaturilor metalice este de obicei rasucit sub arc. Daca in cursul periajului sau alimentatiei acesta se deplaseaza si devine iritant pentru obraz sau limba, incercati sa il impingeti la loc cu degetul, sau utilizati ceara ortodontica pentru a-l acoperi.
Pentru a raspunde celor mai exigente nevoi estetice, in cazul anomaliilor mai putin severe oferim pacientilor nostri posibilitatea tratamentului cu un aparat ortodontic complet transparent si invizibil, care este pozitionat pe arcadele dentare si care venind in contact cu dintii, ii duce in pozitiile dorite. Aceste aparate sunt deosebit de precise, fiind realizate in laboratoare specializate din strainatate cu care suntem in parteneriat, pe baza modelelor furnizate de catre cabinetul ortodontic.

La ce varsta se poate realiza tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic este posibil la orice varsta. Singura conditie necesara este ca sa nu existe boli generale sau acestea sa fie compensate ( de exemplu in cazul diabetului glicemia sa fie in limite normale o perioada mai lunga de timp). O alta contraindicatie o reprezinta afectiunile care anchilozeaza (sudeaza) dintii de os sau care modifica comportamentul normal al unor celule osoase specializate (cazuri foarte rare).
La copii tratamentul ortodontic este in general inceput in timpul dentitiei mixte, adica dupa varsta de 6-7 ani. In cazul descoperirii unor obiceiuri vicioase care pot deforma arcadele dentare si dauna alinierii dintilor, exista unele aparate care pot contracara aceste obiceiuri si implicit pot preveni aparitia unor probleme ortodontice mai grave in viitor.

Care sunt diferentele intre tratamentul ortodontic cu aparate fixe la copii si la adulti?

In general deplasarea dentara se produce mai rapid la copii si mai lent la adulti. Uneori in timpul deplasarilor dentare pot aparea usoare senzatii de jena sau tensiune pe care adultii uneori le acuza, spre deosebire de copii unde aceste fenomene sunt mult diminuate sau inexistente.

Ce sunt obiceiurile vicioase si cum pot sa afecteze dintii copilului meu?

Obiceiurile vicioase sunt unele gesturi facute de copii, repetate constient sau nu de foarte multe ori pe zi, care au drept efect deformarea arcadelor dentare sau modificarea pozitiei dintilor. Exemple de obiceiuri vicioase:
1) Sugerea degetului dupa varsta de 3-4 ani;
2) Aspiratia buzei inferioare - apare de obicei in asociere cu un alt obicei vicios: Respiratia orala - cel mai frecvent se datoreaza vegetatiilor adenoide sau "polipilor" nazali, deviatiilor de sept, etc;
4) Deglutitia atipica ( interpunerea limbii intre dintii din fata in momentul inghitirii);
5) Prin diverse mecanisme, toate aceste obiceiuri aparent inofensive pot deforma arcadele dentare sau oasele maxilare ale copilului ducand la probleme mult mai mari la varste mai mari. De aceea este important in urma unui control la cabinetul ortodontic sa le identificam si urmand sfatul medicului specialist ortofont sa le eliminati din viata copilului dumneavoastra. Uneori simpla discutie si supraveghere poate rezolva problema, alteori poate fi nevoie si de aparatele dentare ortodontice special concepute in acest scop.

Cum va puteti da seama daca copilul Dvs are nevoie de tratament ortodontic sau aparate dentare?

Uneori semnele care sugereaza necesitatea unui tratament ortodontic nu sunt foarte evidente. Totusi urmatoarele semne pot fi sugestive:
- Eruptia intarziata a dintilor permanenti ;
- Obiceiuri vicioase practicate de copilul dvs.: suptul degetului, respiratia orala (pe gura), aspiratia buzei inferioare;
- Arcade dentare inegale sau asimetrice;
- Dinti inghesuiti;
- Dinti iesiti prea mult inafara sau prea mult spre interior;

Sistemul Damon Timisoara

Damon braces

De ce sa aleg sistemul Damon ?

Sistemul Damon nu se refera numai la bracketii si firele revolutionare, este un mod cu totul nou de a trata pacientii.
Tratamentul traditional necesita utilizarea expansiunii palatale sau extractia unor dinti (in principiu 4 premolari pentru a se rezolva inghesuirile). Aceasta abordare este deseori inconfortabila si dureaza mai mult. Cu Sistemul Damon obtinem un zambet plin, natural si sunt special concepute pentru a imbunatati rezultatul facial al fiecarui pacient.

Bracketii Damon au avantaj fata de bracketii traditionali in faptul ca nu necesita legaturi elastice, in schimb bracketul permite ca arcul sa alunece, facandu-le mai confortabile.

Sistemul Damon combina trei componente cheie, care, atunci cand sunt utilizate impreuna, ofera un tratament mai rapid, mai putine intalniri, un confort sporit si rezultate consecvente de inalta calitate:
1. Bracketii pasivi auto-ligaturanti Damon elimina necesitatea unor legaturi elastice sau metalice. La bracketii Damon perioada de tratament este mai scurta.
2. Sisteme de inalta tehnologie de fabricare, aliniaza dintii mai repede si necesita mai putine ajustari.
3. O noua abordare clinica dovedita a tratamentului care aliniaza dintii si mareste estetica faciala - de obicei, fara extractii sau barapalatinala.

Bracketii Damon clear Timisoara

Damon braces

Ce este Damon clear?

Practic invizibil, Damon Clear are avantaje clare fata de bracketii traditionali si aparatele dentare traditionale. Damon Clear face parte din sistemul inovator Damon, care combina bracketii pasivi auto-ligaturanti si o tehnologie avansata de constructie, dovedite clinic pentru a alinia dintii rapid si confortabil, cu un zambet real si rezultate faciale cu adevarat spectaculoase.

Confort mai mare fara legaturi elastice

Studiile clinice arata ca sistemul Damon ofera un tratament ortodontic mai confortabil decat bracketii traditionali.
Damon Clear foloseste bracketi care nu trebuie "legaturati" si sunt blanji pentru dinti si tesuturi.

Usor de curatat

Studiile clinice indica faptul ca legaturile elastice ale bracketilor traditionali colecteaza mai multe bacterii si pot conduce la afectiuni gingivale adverse.
Spre deosebire de bracketii traditionali transparenti, Damon Clear nu utilizeaza legaturi elastice, astfel incat bracketii dvs. pot fi usor curatat.

Bracketii Damon q Timisoara

Damon Q

Damon Q este:
- rapid
- usor
- confortabil
- estetic
- inovator cu dispozitivul SpinTek (care are marginea linguala marginita, faciliteaza inchiderea usoara a dispozitivului si implicarea arcurilor in toate fazele tratamentului)
Deschide noi usi spre eficienta, flexibilitate clinica, confort si estetica pacientului cu noul Damon Q, complet nou; reprezinta un pas important in dezvoltarea tehnologiei de auto-ligaturare pasiva, care ofera mult mai mult decat dinti drepti.

Ortodontie digitala cu sistem Insignia Timisoara

Insignia bracket system

Bracketii sistemului Insignia au fost conceputi pentru confortul pacientului si performanta clinica. Brachetii si arcurile sistemului Insignia sunt personalizate pentru fiecare pacient. Mai multe ...

Simplitate
- Deschiderea si inchiderea usoara a dispozitivului de auto-ligaturare
- Configurarea personalizata de lipire indirecta.

Eficienta
- Bracketii sistemului Insignia sunt proiectati pentru a reduce la minimum numarul de vizite necesare pentru un tratament ortodontic eficient.

Invisalign - aparate invizibile Timisoara

Invisalign

Invisalign este o metoda proprie de tratament ortodontic care foloseste o serie de gutiere transparente si detasabile pentru dinti, utilizate ca o alternativa la bracketii dentari traditionali metalici. Gutierele sunt complet transparente, deci mult mai greu de observat decat bracketii traditionali. Acest lucru face ca metoda sa fie deosebit de populara in randul adultilor care doresc sa isi indrepte dintii fara a se uita la aparatele dentare traditionale de metal, care sunt in mod obisnuit purtate de copii si adolescenti. In plus, gutierele sunt comercializate ca fiind mai confortabile decat bracketii. Datorita naturii detasabile a dispozitivului, alimentele pot fi consumate fara a avea gust metalic.

Bracketii linguali Incognito Timisoara
Incognito Lingual Braces

Reprezinta un aparat ortodontic fix cu aparatura ortodontica alternativa de frumusete clasica. Spre deosebire de cele din urma, dispozitivele linguale si arcurile sunt montate pe spatele dintilor, ceea ce face aparatul practic invizibil atunci cand zambesti sau vorbesti. Lantisoarele linguale sunt dispozitive metalice si sunt personalizate pentru fiecare pacient. Una dintre tehnicile cele mai avansate si utilizate pe scara larga este lingualul, incorporarilele Incognito sunt fabricate din aliaj de aur, in laboratoare din Germania.

Procedura de instalare a unui aparat dentar lingual

Prima vizita la cabinetul de ortodontie consta intr-o discutie intre medicul specialist ortodont si pacient, care va determina nevoile si dorintele obiectivelor tratamentului ortodontic al pacientului si alegerea dispozitivului. Echipamentul lingual este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti, indiferent de varsta. Primul pas consta in luare amprentei linguale a unitatii ortodontice, care va fi trimisa la laboratorul dentar ortodontic, unde se realizeaza bracketii personalizati. In cea de-a doua faza, se va lipi corespunzator fiecare bracket pe dinte si se va monta un resort elastic special. In functie de specificul fiecarui pacient, poate fi nevoie de pasi suplimentari, cum ar fi extractii sau restaurari. In timpul tratamentului, va trebui sa mergeti la dentist la fiecare 4 saptamani pentru a regla aparatul si de fiecare data cand una dintre componentele sale se defecteaza. Dupa indreptarea aparatului ortodontic urmeaza sa fie purtat pentru o perioada de timp un aparat de contentie pentru a prevenii revenirea dintilor in pozitia initiala.

Avantajele folosirii tehnicii linguale

- Aparatul ortodontic lingual este practic invizibil
- Fiecare suport este proiectat special pentru dinti care vor fi montati astfel incat sa reduca sansele de dezlipire accidentala.
- Avantajul acestui tip de bracket este dimensiunea redusa si eficienta ridicata a arcului lingual
- Decalcifierea dentara este mai putin frecventa in aparatele ortodontice linguale si chiar daca apare pe partea interioara a dintilor nu are preocupari estetice.
- Elimina riscul de deformare a conturului buzelor - in cazul in care bracketului se aplica pe suprafata externa a dintilor
- Reduce riscul de afectare a tesutului moale.

Dezavantajele tehnicii ortodontice linguale

- Cresterea pretului rezultat din materialul uilizat (aliaj de aur) si gradul mai mare al complexitatii aparatului.
- Afecteaza vorbirea si stilul de mancare. De asemenea, este mai dificil sa va adaptati la aparat.
- Aparatul ortodontic lingual este deosebit de potrivit pentru pacientii cu muscaturi adanci si daca dintii sunt foarte mici.
- Avand in vedere tehnica personalizata, pierderea unei piese implica costuri mai mari.
- Poate provoca disconfort linguale.
- Tratamentul cu bracketuri ortodontice linguale poate dura mai mult decat cu aparat ortodontic traditional.

Intretinerea aparatului ortodontic lingual

Datorita prezentei obiectelor straine in spatiul limbii, aparatul lingual poate afecta vorbirea si inghitirea, iar adaptarea este mai lunga. Cu practica si rabdarea, totusi lucrurile functioneaza. Pacientul trebuie sa fie atent sa nu muste hrana tare - morcovi, mere, nuci - in special cu dintii din fata. Foarte important este curatarea dintilor - molarii datorita cercurilor metalice, resturile alimentare pot ramane cu usurinta blocate. Evitati alimentele zaharoase si bauturile carbogazoase deoarece acestea favorizeaza deteriorarea. Folosirea aparatului ortodontic lingual variaza intre 1 si 3 ani.

Aparate dentare pentru copii Timisoara
Mobile appliances for childrens

Cum iti poti da seama daca copilul tau are nevoie de un tratament ortodontic?
Uneori, semnele care sugereaza nevoie unui tratament ortodontic pot fi subtile.
- Intarzierea aparitiei dintilor permanenti;
- Copilul Dvs are obiceiuri viciose: sugerea degetului, respiratia orala (pe gura);
- Arcade dentare inegal sau asimetric;
- Dinti inghesuiti;
- Iesire laterala exterioara sau spre interior;
aparatele dentare mobile, spre deosebire de dispozitivele conventionale, sunt folosite pentru a mentine dintii in pozitia corecta si, in unele cazuri, pentru a influenta cresterea faciala pentru a se realiza modificari ale structurii faciale, in plus se pot utiliza inainte sau in combinatie cu aparate fixe.
Aparatele dentare mobile nu sunt folosite pentru a trata toate problemele ortodontice. Varsta pacientului este, de asemenea, foarte importanta.

Aparate functionale Myobrace Timisoara
Myobrace

Myobrace este o abordare ortodontica fara bracketi care va ajuta sa va indreptati dintii si corectarea musculaturii faciale. Tratamentul se refera la obiceiurile viciose orale care sunt cauza reala a dintilor inghesuiti.
Timpul de tratament al myobrace este de obicei comparabil cu timpul necesar pentru tratamentul cu bracketi, dar in loc sa fie fixat pe dinti, aparatele Myobrace sunt mobile si necesita doar una pana la doua ore de utilizare in fiecare zi, plus peste noapte in timpul somnului.

Doare tratametul?

Nu. In primele zile poate exista o mica sensibilitate, totusi dupa primele zile de tratament, aceasta sensibilitate ar trebui sa inceteze.

Ce alte beneficii ar putea sa vad din utilizarea tratament cu aparate dentare functionale?

Spre deosebire de ortodontia traditionala, scopul tratamentului cu Myobrace nu este numai de a avea dintii drepti, ci si de a inlatura influentele negative asupra dezvoltarii dentare si faciale a pacientilor. La copii, ca urmare a imbunatatirii obiceiurilor musculaturii slabe, pacientii pot avea o dezvoltare faciala mai buna. Alte beneficii pentru sanatate ale metodelor de tratament cu Myobrace includ postura imbunatatita, mai putine alergii si mai putine probleme cu articulatiile dintilor, gurii si maxilarului (TMJ).

Cat dureaza in medie un tratament cu aparatele dentare functionale?

Timpul de tratament cu Myobrace este, de obicei, comparabil cu timpul necesar pentru tratamentul traditional, dar in loc sa fie fixat pe dinti, aparatele Myobrace sunt mobile si necesita doar o ora pana la doua ore de utilizare zilnic, plus peste noapte in timpul somnului

Albire dentara Timisoara
Albire dentara cu Philips zoom

Daca vrei rezultate imediate, profita de ultima tehnologie in albirea dentara de la Phillips. Zoom este solutia perfecta pentru un zambet stralucitor dupa doar o sedinta de 1 ora la cabinetul nostru din Timisoara.

Follow Us

Aset aplicaboes kerasaertas